Radio 2

Glasscherven gevonden in zand van speeltuin in Machelen: gemeente houdt extra controles 

In Machelen zullen er extra controles komen in een speeltuin, nadat er in het zand herhaaldelijk glasscherven werden gevonden. Het is niet duidelijk hoe het glas in het zand terechtkwam.

In de speeltuin in het gemeentelijk park van Machelen vinden kinderen al enkele dagen op rij glasscherven in het zand. Het gaat om scherven van bierflesjes en het is niet duidelijk of iemand ze bewust in het zand heeft gegooid.

De ouders van de kinderen trokken aan de alarmbel. Woensdagochtend gingen gemeentearbeiders naar de speeltuin, maar ze troffen geen nieuwe scherven aan. Donderdag controleerden de personeelsleden van de Dienst Vrije Tijd het zand opnieuw met harken, om te kijken of het glas misschien dieper zat. Opnieuw werden er scherven gevonden.

Meer controles

Er zal nu meer gecontroleerd worden. Zo zullen de wekelijkse controles van de speeltuin vervangen worden door een dagelijkse rondgang. “We willen zeker zijn dat alles veilig is”, zegt Jeugdschepen Ingrid Deblock (CD&V).

Meest gelezen