Videospeler inladen...

Indiaas passagiersvliegtuig glijdt van landingsbaan: 16 doden, 140 gewonden

Een passagiersvliegtuig van Air India Express met 191 mensen aan boord is gecrasht op de luchthaven van de Indiase stad Kozhikode. Het toestel gleed uit over de landingsbaan wegens hevige regenval. Na de mislukte landing brak het toestel in twee. Zestien mensen zijn overleden, waaronder de twee piloten van de Boeing 737. Meer dan 100 passagiers raakten gewond. Vlucht IX-1344 was op weg van Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten naar Kozhikode (Calicut) in het zuiden van India.

Het vliegtuig van lagekostenmaatschappij Air India Express kwam vanuit Dubai en wou landen op de luchthaven van Kozhikode (Calicut) in de zuidelijke Indiase deelstaat Kerala.

Omstreeks 19 uur lokale tijd kwam het toestel slecht terecht op de grond en gleed het van de landingsbaan. Daarna zou het van de rand van een plateau naar beneden gevallen zijn. De landingsbaan van Kozhikode ligt op een hooggelegen plateau met steile randen.

Het vliegtuig telde 191 inzittenden. Zeker zestien inzittenden, onder wie een piloot en vijftien passagiers, zijn omgekomen. 140 anderen raakten gewond. 

Op beelden die op de sociale media circuleren is te zien dat het vliegtuig in twee stukken is gebroken. De hulpdiensten hebben een reddingsoperatie opgestart.

Bekijk hier beelden van de plaats van de crash:

Videospeler inladen...

Ondertussen heeft ook premier Narendra Modi gereageerd via Twitter. 

Indian Airways Express is het lagekostenfiliaal van Air India en vliegt vooral van en naar de Golfstaten Oman en de Emiraten. Daar werken veel Indiase gastarbeiders. 

Meest gelezen