Stad Brugge

Zwemzone aan Brugse Coupure is bijna altijd volzet, maar "25 procent van zwemmers komt gewoon niet af" 

In de openluchtzwemzone aan de Brugse Coupure komt een kwart van de mensen die gereserveerd hebben niet opdagen. Reserveren is verplicht om te voorkomen dat te veel mensen te dicht op elkaar komen. Maar blijkbaar komt niet iedereen altijd opdagen. "Spijtig, maar niets aan te doen", zegt de schepen van Toerisme Philip Pierins (SP.A).

"Ik begrijp dat mensen soms hun plannen veranderen", zegt schepen Pierins. "Ik neem daar geen aanstoot aan, maar het blijft natuurlijk jammer. We hebben een reservatiesysteem uitgedokterd om het net allemaal in goede en veilige banen te leiden."

Dit weekend volzet

Dit weekend is de zwemzone aan de coupure volledig volgeboekt, maar als iemand niet komt, dan geven ze het plekje na 10 minuten weg aan iemand anders. Er gaan dus geen zwemkansen verloren.  

Meest gelezen