Belga Image

Miljoenste fietsbezoeker voor "Fietsen door het Water" in Bokrijk

"Fietsen door het Water" heeft vandaag de kaap van één miljoen passerende fietsers gehaald. Het ging open in 2016 en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd succes. Vooral 21 juli was dit jaar een topdag, met bijna 5.000 fietsers. 

"Fietsen door het Water" was de allereerste fietsbeleving van Toerisme Limburg. Op vier jaar tijd groeide het uit tot een wereldwijd succes en in de zomer van 2018 riep het gerenommeerde Amerikaanse TIME Magazine "Fietsen door het Water" zelfs uit tot "One of the 100 greatest places to visit in the world". Op dit moment kan je wel maar in één richting door het water fietsen om alles veilig en coronaproof te laten verlopen. 

De miljoenste fietser werd verrast met een bos bloemen en een Altijd Limburgcheque. "Fietsen door de Bomen" in Bosland heeft intussen ruim 360.000 fietsers op de teller staan. En Limburg wil zichzelf nog meer op de kaart zetten als fietsbestemming. Begin 2021 zou "Fietsen door de Heide" moeten openen, en ook op twee oude spoortracés komen er nieuwe fietsroutes: een fietsroute op het oude kolenspoor tussen de mijngemeenten en een fietsroute in de fruitstreek.

Meest gelezen