Ondanks tijdelijke sluiting nog dagelijks bezoekers op bivakzone De Wereldboom in Horebeke

Al twee weken is de bivakplaats de Wereldboom in Horebeke dicht, maar nog dagelijks komen er mensen langs om te kamperen. Het gaat om een bivakplaats in een privébos en de eigenaar besliste de plek te sluiten na overleg met het Agentschap Natuur en Bos en De Bosgroepen.

Door de coronacrisis heeft eigenaar Raoul D'Hoossche de bivakzone in zijn bos gesloten. Ook op de website bivakzone.be staat duidelijk vermeld dat de zone tijdelijke gesloten is. Toch blijven veel mensen er op afkomen.

De plek is dan ook bijzonder populair bij trekkers. Eigenaar Raoul D'Hoossche: "Normaal mogen daar drie tentjes staan, met maximaal tien personen, maar soms stonden er tot 18 tenten. Ik heb dan ook het advies gekregen van De Bosgroepen en van het Agentschap Natuur en Bos om de bivakzone te sluiten in deze coronatijden".

Het is frustrerend om mensen te moeten terugsturen
Raoul Dhoossche

"Mensen komen soms van heel ver en kunnen ook niet terug. Die komen met de rugzak en zien dan ter plekke dat de zone gesloten is. Waar moet ik die mensen naartoe sturen?" zegt Dhoossche nog. Bivakzone De Wereldboom is de enige bivakzone in de streek en ook in de ruime omgeving zijn de andere bivakzones allemaal dicht voor corona.

"Door de heropflakkering van corona kan ik niet anders dan sluiten. Zodra het weer kan, doe ik met plezier de bivakzone weer open. Jaarlijks komen hier 4 à 500 mensen van overal in het land en zelfs uit het buitenland", vertelt Raoul D'Hoossche trots. Het is wachten op betere tijden om ze opnieuw welkom te heten.

Meest gelezen