Foto Gentse Politie

Ondanks tropische hitte blijft Antwerpse politie controleren of je mondmasker op hebt

Het zijn en blijven nog een hele tijd tropisch warme dagen, en dan is een mondmasker dragen onaangenaam. Toch vraagt de Antwerpse politie om de coronamaatregelen strikt te volgen. De politie blijft ook speciale coronapatrouilles inzetten om te controleren en boetes uit te schrijven aan mensen die de regels aan hun laars lappen.

"Dat het tropisch warm gaat worden, betekent voor ons níét dat we toleranter gaan worden", zegt de woordvoerder bij de Antwerpse politie Wouter Bruyns aan Radio 2 Antwerpen. "We weten dat het soms hinderlijk is om bij hete temperaturen een mondmasker te dragen of om verkoeiling te gaan zoeken op plekken waar het nu niet kan, maar in het belang van ieders veiligheid en gezondheid is het noodzakelijk om de covidmaatregelen te blijven volgen."

De Antwerpse politie deelde sinds vorige week woensdag - toen de verstrengde maatregelen van kracht werden - bijna 630 boetes uit aan mensen die de coronamaatregelen aan hun laars lapten. Het ging dan vooral over het niet of niet correct dragen van het mondmasker, over mond én neus dus. 

De politie blijft ook speciale coronapatrouilles inzetten die controleren of de maatregelen worden nageleefd.

Meest gelezen