Radio 2

Ondernemend koppel uit Dentergem: "De verhuur van onze feestzaal viel stil, dus hebben we snel een camperplaats ingericht!"

Door de coronacrisis viel de verhuur van feestzaal "d'Oude Koestal" in Dentergem helemaal stil. Daarom startten Catherine Vanclooster en haar partner heel snel een oude droom van hen op: een camperplaats voor mobilhomes. "Meikensbos" wordt sinds begin juli druk bezocht door reizigers van dichtbij en iets verder. "Het is volledig coronaproof", zegt Catherine.

Het idee om een camperplaats voor mobilhomes in te richten, speelde al een tijdje bij Catherine Vanclooster en haar man uit Dentergem. Het koppel verhuurt normaal gezien een feestzaal bij hun woning, maar door de coronacrisis is die verhuur volledig weggevallen. "We hebben een alternatief gezocht en hebben nu een plekje ingericht waar mensen uit West-Vlaanderen en zelfs uit Limburg naartoe komen met hun mobilhome. Dentergem is niet zo bekend, maar je kan van hieruit heerlijk fietsen en wandelen. Het is hier rustig en groen", vertelt Catherine aan Radio 2 West-Vlaanderen.

(Lees voort onder de foto)

Radio 2

Coronaveilige camperplaats

De camperplaats "Meikensbos" in Dentergem is helemaal coronaproof. "We hebben geen gemeenschappelijke sanitair of eetplaats. Iedereen heeft zelf alles bij in de mobilhome, waardoor ze in hun eigen bubbel kunnen genieten van de sfeer en de streek", vertelt Catherine.

De meeste reizigers blijven 2 tot 3 dagen. Ook Roger en zijn vrouw hebben een plaatsje bemachtigd met hun mobilhome. Nochtans wonen ze niet zo ver van Dentergem. "Wij wonen in Pittem. Dat is amper 10 kilometer van deze plaats. Ik kende de streek hier niet en ben blij dat ik het eens kan ontdekken. Normaal zaten we nu met de camper in Polen en Kroatië, maar door het coronavirus blijven we liever wat dichter bij huis. En hier is het ook warm, hé!"

Meest gelezen