Voorlopig geen koetsen in Brugge: "Het is te warm voor de paarden"

Door de hitte rijden er de komende dagen geen paardenkoetsen uit in Brugge. Vanaf 30 graden in de schaduw is het voor de paarden te warm om rond te rijden. "Het welzijn van de dieren primeert", zegt schepen van Dierenwelzijn Mathijs Goderis (SP.A).

De koetsiers van Brugge hebben beslist om vandaag en morgen niet uit te rijden met hun paarden. "Vanaf 30 graden in de schaduw rijden de paarden niet uit of stoppen ze met rijden", zegt schepen Goderis. "De weersvoorspelling geeft dergelijke hoge temperaturen aan. Het is dus niet verantwoord om de Brugse koetspaarden in de komende dagen van stal te halen. Van zodra de temperaturen weer zullen zakken, zullen de paarden terug in het Brugse straatbeeld te zien zijn. Het welzijn van de dieren primeert.”

Vanaf 25 graden

"Vanaf 25 graden in de schaduw rijden de paarden wel nog", vertelt de schepen van Dierenwelzijn. "Ze krijgen dan wel meer rust en meer water. In dat water gieten we ook een beetje elektrolyten om aan te sterken. We houden de gezondheidstoestand van de koetspaarden constant in de gaten."

Dier in nood?

De schepen raadt de bewoners van Brugge aan om goed voor hun dieren te zorgen. "Op onze sociale media en op de website van de stad Brugge vind je allerlei tips om de dieren te helpen tijdens deze hittegolf", zegt hij.

Wie een dier in nood opmerkt, kan dit signaleren via het dierenmeldpunt van Stad Brugge. In dringende gevallen kan je altijd de lokale politie contacteren.

Meest gelezen