Na Vier, Vijf en Zes, komt er nieuwe Vlaamse zender "Play Zeven" 

SBS wil vanaf 2021 met "Play Zeven" een nieuw algemeen tv-kanaal aanbieden aan de Vlaamse kijker. Dat heeft de krant Het Nieuwsblad vernomen en de informatie is vrijdag ook bevestigd aan persagentschap Belga. Ook de andere zenders van de groep zullen vanaf volgend jaar onder het label "Play" worden ondergebracht. Zo wordt Vier dan "Play Vier". 

SBS, dat in handen is van Telenet, beschikt momenteel al over de zenders Vier, Vijf en Zes. Het is de bedoeling om daar volgend jaar nog een extra kanaal aan toe te voegen, dat de naam "Play Zeven" zal krijgen.

Over de concrete invulling en de vormgeving van de zender kan momenteel nog niets gezegd worden. Verschillende teams zijn dat momenteel nog aan het bestuderen. Het nieuwe kanaal moet wel gezien worden als een aanvulling op de andere zenders.

Play

SBS en Telenet zullen van de gelegenheid ook gebruik maken om die andere zenders eveneens onder het label "Play" te groeperen. Zo zal Vier worden omgedoopt tot Play Vier, Vijf tot Play Vijf en Zes tot Play Zes. Niet onlogisch, Play is vandaag ook het merk waarmee Telenet betalende inhoud in de markt zet, zoals Play Sports.

De nieuwe zender moet er in 2021 komen. Een concrete startdatum kan nog niet worden meegedeeld.

Meest gelezen