Radio 2 Antwerpen

Politie betrapt 8 zwemmers in de Ekerse Putten: "GAS-boetes geven we niet om te pesten, het is daar echt gevaarlijk"

De Antwerpse politie heeft 8 mensen een GAS-boete gegeven omdat ze aan het zwemmen waren in de Ekerse Putten. "We geven die GAS-boetes niet om te pesten, maar het is daar echt gevaarlijk om te zwemmen en dus ook ten strengste verboden", zegt Wouter Bruyns van de politie. 

In de stad Antwerpen is het nergens toegelaten om openbaar te zwemmen. "Er zijn twee plekken in Antwerpen waar je openbaar mag zwemmen. Dat is in het Boekenbergpark en in het openluchtzwembad De Molen. In de Ekerse Putten mag dus het niet", zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

Er was iemand aan het barbecueën. Ook die persoon heeft een boete gekregen

Wouter Bruyns, Antwerpse politie

In de provincie Antwerpen geldt ook een algemeen vuurverbod. "Er was ook iemand aan het barbecueën aan de Ekerse Putten. Ook dat is op dit moment verboden. Die persoon heeft dan ook een GAS-boete gekregen", voegt Bruyns eraan toe.

Meest gelezen