Radio 2

Primeur: ZOL en KRC Genk houden consultaties voor álle sporters met blessures en kwalen

Vanaf vandaag start KRC Genk een unieke samenwerking met het Ziekenhuis Oost-Limburg. Voor topsporters maar ook voor particuliere sporters komt er op het jeugdcomplex van Genk een gloednieuwe sportraadpleging. Twee artsen van het ziekenhuis zullen er iedere vrijdag consultatie houden.

Vanaf nu kunnen álle sporters bij Racing Genk terecht voor medisch advies over blessures en kwalen. Het gaat om een primeur in België en KRC Genk volgt daarmee het voorbeeld van topclubs zoals Manchester City. Niet alleen voetballers maar ook tennissers, golfers en andere sporters kunnen in het jeugdcomplex van KRC Genk op consultatie.  

Sportchirurg Jan Truijn is ervan overtuigd dat sporters nu sneller naar de dokter zullen stappen met een blessure. "De drempel is alleszins lager", legt hij uit. "Je kan hier gemakkelijk voor de deur parkeren en op twee stappen ben je binnen. Het straalt hier ook minder "ziekenhuis" uit. Het is meer een sportomgeving en dat is zeker een voordeel. Mensen voelen zich hier meer op hun gemak."

Afspraken voor de consultates kunnen gemaakt worden bij het ZOL of op de website www.sportthor.be.

Meest gelezen