Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Rook- en vuurverbod in Antwerpse natuurgebieden en bossen. Het brandgevaar is er erg groot.

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) kondigt code oranje af voor de provincie Antwerpen. Doordat het erg droog is in onze natuur- en heidegebieden en bossen, is het brandgevaar er erg groot. Daarom geldt er vanaf vandaag opnieuw een rook -en vuurverbod in deze gebieden. Omdat het ook elders in de provincie droog en brandgevaarlijk is, zijn kampvuren op het volledige grondgebied van de provincie verboden. Dat is ook zo in je eigen tuin.
 

 

Zorg voor jezelf, voor anderen én ook voor onze bossen en heide- en natuurgebieden
Cathy Berx, gouverneur Antwerpen

De brandwaarschuwingsindex voor het volledige grondgebied van de provincie Antwerpen is aangepast naar fase oranje. Dat betekent hoog gevaar met een rook- en vuurverbod in natuurgebieden. Kampvuren en andere open vuren zijn overal verboden. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer versterkt uit. Er wordt meer materieel en mankracht ingezet. De brandtorens in de Kalmthoutse Heide en op het Groot Schietveld worden elke dag bemand. Cathy Berx, gouverneur van de provincie Antwerpen, waarschuwt. "Aan al wie tijdens het tropische weekend buitenkomt en gaat ontspannen in de natuur: doe dat verstandig en op veilige afstand, met maximale aandacht voor de extra maatregen die in onze provincie van kracht zijn tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19. Bovendien vraag ik aan iedereen om maximaal waakzaam en alert te zijn voor vuur in de natuur. Zorg goed voor jezelf, voor anderen én ook voor onze bossen en heide- en natuurgebieden." Van 20 mei tot 4 juni was er al een eerste keer zo’n verbod ingesteld in onze provincie.

Meest gelezen