Jennifer Grey met Patrick Swayze in 1987.

Na 33 jaar komt er een vervolg op de kaskraker "Dirty Dancing" én Jennifer Grey ("Baby") duikt op 

33 jaar na "Dirty dancing" zal Jennifer Grey te zien zijn in het vervolg op de romantische kaskraker. Grey was de hoofdrolspeelster naast acteur Patrick Swayze in de originele film. Grey (59) zal ook een van de producenten van de sequel zijn.   

"Dirty dancing" is de immens populaire klassieker uit 1987 waarbij de eerst verlegen en onhandige Frances "Baby" Houseman (rol van Grey) in een vakantiepark het hart verovert van Johnny Castle (rol van Swayze). Vaderlief ziet echter de relatie van zijn dochter met de oudere mambo-dansleraar niet zitten. Hij ziet Baby liever omgaan met Neill, een student geneeskunde.

"Dirty dancing" maakte op slag Swayze en Grey wereldberoemd. De film liet de bioscoopkassa rinkelen en won bovendien een Oscar voor beste origineel nummer met "(I've had) The time of my life" van Bill Medley en Jennifer Warnes.

In 2004 kwam er al een prequel. "Dirty dancing: Havana nights" brak wel geen potten, integendeel. Grey moet het in de nieuwe film -uiteraard- stellen zonder Swayze die in 2009 overleed aan de gevolgen van pancreaskanker. 

Hoe verging het Jennifer Grey al die jaren? Grey wist na "Dirty dancing" niet door te stoten. Na een zwaar auto-ongeluk weet ze nog rolletjes te strikken in reeksen als "Friends" en in 2010 wint ze de Amerikaanse versie van "Sterren op de dansvloer". Het jaar voordien had ze kanker overwonnen. Sindsdien leeft de actrice in de luwte. Recent raakte bekend dat zij en haar man Clark Gregg (foto onder, bekend van "Agents of S.H.I.E.L.D." en "Avengers") in een scheiding zijn verwikkeld.

Herkent u Jennifer Grey nog?

Meest gelezen