Solidariteitsactie in Werchter voor gezin dat alles verliest in brand: "Het zijn zulke lieve mensen"

In Werchter heeft Petra Caes, van dagbladhandel Den Demer, een solidariteitsactie op poten gezet voor een gezin dat vorige week zijn woning verloor bij een zware brand. Naast geld worden ook spullen voor de familie ingezameld. 

Bij een uitslaande brand vorige week in Werchter raakten Koen en zijn vrouw alles kwijt. Hun chalet op de Hinderenberg brandde volledig af. Het gezin was op dat moment op vakantie in de Ardennen. Niemand raakte dus gewond, maar buiten hun caravan heeft de familie niets meer. Daarom is Petra Caes van dagbladhandel De Demer een solidariteitsactie begonnen om het koppel te steunen. 

Lieve mensen die in deze moeilijke tijden wat hulp kunnen gebruiken

Petra Caes, solidariteitsactie

"Koen en zijn vrouw zijn vaste klanten bij ons", vertelt Petra Caes op Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel. "Wij proberen hen dus een beetje op te vangen en te helpen waar we kunnen. Het zijn zulke lieve mensen, we kunnen dit niet zomaar laten passeren, ze kunnen zeker wat hulp gebruiken."

Inzamelactie

Petra heeft dan ook een collectebus in haar winkel gezet om wat geld in te zamelen. "Ze zijn heel wat spullen kwijt, zoals de accordeon van de overleden vader van Koen. Die accordeon kunnen we niet teruggeven, maar wel andere spullen die ze gebruiken. Daarnaast hebben we ook nog een collectebus geplaatst om wat geld in te zamelen om hen te helpen. Dan kunnen ze zelf spulletjes kopen als ze een nieuwe woonst vinden. En we zien dat heel wat klanten een centje in de spaarpot steken." 

Meest gelezen