Radio 2

Hitte en mondmaskers dwingen Velodroom in Blankenberge tot tijdelijke sluiting: "Geen zin om hulpdiensten te bellen"

Thierry Monbaliu van de Velodroom in Blankenberge sluit tijdelijk zijn "gekkefietsenpiste" door de tropische hitte. Want volgens hem is fietsen met een mondmasker in deze temperaturen onverantwoord. “En je billen verschroeien op het zadel door de hitte”, zegt hij. 

De houten piste dicht bij de zeedijk met een 70-tal gekke fietsen is een iconische trekpleister in Blankenberge. Al sinds 1933 een attractie voor jong en oud, maar niet meer vandaag. Om 13.00 uur was het gedaan met fietsen. "De combinatie van een hete zomerdag en het masker dat je verplicht moet dragen is er te veel aan geweest", zegt uitbater Thierry Monbaliu. "De fietsen staan in de zon en de houten piste geeft ook veel warmte af. Als je je billen niet verbrandt, dan kan het nog zijn dat je het benauwd krijgt door het dragen van een mondmasker."

's Avonds meer geluk?

Tegen de avond probeert Thierry het nog een keertje, want om 19.00 uur zou de zwaarste hitte al afgenomen moeten zijn. Ook voor komend weekend heeft de uitbater er geen goed oog in. “Ik vrees dat ik enkele dagen tegemoet ga waar ik ’s middags moet sluiten, want het wordt er niet frisser op."

Meest gelezen