Werken aan Schulensmeer uitgesteld in afwachting van kortgeding

De herinrichting van het Schulensmeer in Lummen, Halen en Herk-de-Stad zal maandag niet van start gaan. De Vlaamse Milieumaatschappij wacht af wat de rechter in kortgeding beslist. Een man uit Brugge vocht de plannen aan.

Een groep buurtbewoners verzet zich al langer tegen de plannen, omdat er rond het Schulensmeer heel wat bomen gekapt zullen worden. Een man uit Brugge spant er nu een kortgeding over aan. Dinsdag wordt de zaak behandeld. In afwachting van een uitspraak worden de werken uitgesteld.

De herinrichting van het Schulensmeer is een project van de Vlaamse Milieumaatschappij, het Agentschap voor Natuur en Bos, Natuurpunt en Regionaal Landschap. Samen willen ze het gebied aantrekkelijker maken voor zeldzame soorten zoals de roerdomp, de woudaap en de bruine kiekendief. Ook de grote zandhopen aan de rand van het Schulensmeer zouden verdwijnen en het meer zou ondieper gemaakt worden, zodat de waterkwaliteit verbetert. Dat moet ook de uiterst zeldzame modderkruiper ten goede komen.

Europa maakte meer dan 6 miljoen euro vrij voor het project. 

Meest gelezen