FOTO: Marnik Aerts

Twee loodsen van landbouwbedrijf uitgebrand in Stabroek

In Stabroek, ten noorden van Antwerpen, zijn twee loodsen van een landbouwbedrijf uitgebrand nabij de A12 en het Antwerpse havengebied. De brand veroorzaakte een enorme zwarte rookpluim die tot kilometers in de omgeving te zien was, maar intussen is die al wat in omvang afgenomen. 

De operationele fase van het rampenplan is van kracht en een instelling voor volwassenen met een mentale handicap is uit voorzorg even ontruimd.

Omwonenden krijgen de raad om ramen en deuren gesloten te houden. In de getroffen loodsen zouden onder meer voedingsmiddelen opgeslagen liggen, al bevinden er zich mogelijk ook gasflessen en/of brandstof. "Het gaat om een bedrijf dat aan akkerbouw doet, maar vooral ook leveringen van groenten en fruit aan schepen in de haven uitvoert", zegt burgemeester Rik Frans (N-VA).

Vanwege de brand en de rook werd de afrit Stabroek van de A12 richting Nederland een tijdje afgesloten.

FOTO: Marnik Aerts
FOTO: Marnik Aerts

Meest gelezen