Na crisisoverleg over kusttoerisme: stations blijven open, meer politiecontroles, wie regels volgt, is welkom

"Niet iedereen mag gestraft worden omwille van het gedrag van enkele relschoppers." Dat zegt Anne Martens, waarnemend gouverneur van West-Vlaanderen, na het crisisoverleg over de problemen aan de kust gisteren. Op het strand van Blankenberge was er toen een massale vechtpartij. De stations van de kuststeden blijven vandaag uiteindelijk open, er zal wel meer monitoring zijn en meer politiecontroles. Wie zich correct aan de regels wil houden, is zeker welkom aan de kust, benadrukt Martens. 

Waarnemend gouverneur van West-Vlaanderen Anne Martens (CD&V) heeft vanochtend in Brugge crisisoverleg gehouden over de problemen aan de kust. Dit zijn de bijkomende maatregelen die genomen worden om vechtpartijen en grote drukte te mijden:

  • Vanaf vandaag krijgt de lokale politie versterking van de federale politie, onder meer aan de stations en op het strand. 
  • Er worden in eerste instantie vandaag géén stations gesloten, maar er wordt wel ingezet op massale monitoring. "We mogen niet riskeren dat we een mensenmassa in de stations krijgen die we dan niet kunnen beheersen", verduidelijkte Martens op een persconferentie. Maar als bij monitoring blijkt dat het ergens té druk wordt, kunnen burgemeesters beslissen om hun stad op slot te doen. 
  • De politie zal controleren op relschoppers. Martens: "Mensen die naar de kust komen om ruzie te zoeken en zich niet aan de regels houden, zullen streng aangepakt worden, want zij verpesten het voor de anderen. Ik zal contact hebben met het parket om ervoor te zorgen dat zij via snelrecht voor een rechter kunnen verschijnen."

Bekijk het gesprek met Philip Denoyette, woordvoerder van de politie:  (en lees verder onder de video) 

Videospeler inladen...

Je moet via de druktebarometer nog altijd checken waar er voldoende plaats is. 

Anne Martens, waarnemend gouverneur West-Vlaanderen

Martens benadrukt dan ook dat niet iedereen gestraft mag worden omwille van relschoppers. "Wie met kinderen verfrissing wil zoeken, is welkom. Wie zich correct aan de regels wil houden ook. Je moet via de druktebarometer nog altijd checken waar er voldoende plaats is. Het is ook belangrijk om je strikt te houden aan de coronamaatregelen die zijn opgelegd. Je moet er ook aan denken dat je vooral jezelf moet beschermen."

Het is belangrijk om je strikt te houden aan de coronamaatregelen.

Anne Martens, waarnemend gouverneur West-Vlaanderen

Bekijk het gesprek met waarnemend gouverneur Anne Martens in "Het Journaal": 

Videospeler inladen...

Bekijk het verslag over de schade na de vechtpartij in Blankenberge: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen