Gewapende rebellen doden acht mensen in Niger, onder wie zes Fransen

In het West-Afrikaanse land Niger hebben gewapende rebellen op motorfietsen acht mensen gedood: zes Fransen en hun Nigerese chauffeur en gids. Dat bevestigen de lokale autoriteiten. Het nieuws wordt bevestigd door een woordvoerder van de Franse president Emmanuel Macron.

De aanval vond plaats in een natuurpark in de buurt van het stadje Kouré, iets ten oosten van de Nigerese hoofdstad Niamey. "Er zijn acht doden: twee Nigerezen, een gids en een chauffeur, en de andere zes zijn Fransen", zegt de gouverneur van Tillabéri aan het Franse persagentschap AFP. Hij gaf geen details over de omstandigheden van de aanval, noch over de identiteit van de aanvallers.

"We kennen de identiteit van de aanvallers niet, maar ze kwamen op motorfietsen uit het struikgewas en wachtten op de komst van de toeristen. Het door de toeristen gebruikte voertuig behoort toe aan de ngo Acted", aldus een lokale bron.

Het gaat om de eerste aanval tegen westerse toeristen in dit gebied sinds het zo'n 20 jaar geleden een toeristische bestemming werd. Er heeft zich daar een kleine kudde Tsjaadgiraffen gevestigd, die elders uitgestorven zijn.

Het is erg onrustig in het gebied, gelegen in het "driegrenzengebied" tussen Niger, Burkina Faso en Mali. Het is een trefpunt geworden voor jihadisten. 

Meest gelezen