Radio 2

Ondanks coronacrisis toch Meyboomplantingen in Brussel en Leuven

In Brussel en Leuven is vanmiddag een Meyboom geplant. Wegens de coronapandemie verliep alles minder feestelijk dan de vorige jaren. De deelnemers waren met minder en moesten de anticoronamaatregelen respecteren.

In Brussel gebeurde de Meyboomplanting zonder publiek en zonder de traditionele stoet. De boom was ook kleiner. "Het is een groot verschil", zegt boomdrager André Vandenheuvel. "De vorige jaren was het een boom van zo'n 12 meter hoog en ongeveer 750 kilo zwaar. Dit jaar dragen we een boom van zes meter en hij weegt zo'n 150 kilo."

 

Radio 2

In Leuven was de Grote Markt afgesloten met nadars. Zo'n 150 mensen namen aan de Meyboomplanting deel. Ze zaten op stoelen op anderhalve meter van elkaar en ze droegen een mondmasker.

Meest gelezen