Geen treinverkeer van Hasselt naar Genk en naar Heusden-Zolder door werken nieuwe brug

Door de laatste infrastructuurwerken aan de nieuwe spoorbrug over het Albertkanaal in Kuringen zullen er twee weken lang geen treinen rijden tussen Hasselt en Genk en tussen Hasselt en Heusden-Zolder. Wie tussen zaterdag 22 augustus en zondag 6 september van Hasselt naar die twee gemeenten wil reizen, zal dat dus niet met de trein kunnen doen maar moet een vervangbus nemen.

Om de hinder tijdens de werken voor de reiziger zo beperkt mogelijk te houden, zal de NMBS naast een busdienst ook een alternatieve treindienst uitwerken. “Dat de werken begin september plaatsvinden, komt omdat er bij het maken van de planning rekening gehouden werd met Pukkelpop”, verduidelijkt Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel. “De werken worden anderhalf jaar op voorhand gepland, en kunnen niet zomaar worden verplaatst. We zijn er desondanks toch nog in geslaagd om de werken één week naar voren op te schuiven."

Paalsteenstraat

 Als gevolg van de werken gaat de overweg Paalsteenstraat in Kiewit om veiligheidsredenen tijdelijk dicht van 22 tot en met 31 augustus voor al het verkeer. De overweg Vilstraat wordt definitief gesloten vanaf vrijdagnacht 21 augustus tot de fiets- en voetgangerstunnel in oktober klaar zal zijn. 

Testritten

“Tijdens de werken van 5 en 6 september zal de nieuwe spoorinfrasturcuur uitvoerig worden gecontroleerd door onder meer testritten”, vervolgt Petit. “Vanaf maandagochtend 7 september kunnen de treinen veilig over het nieuwe spoor tussen Hasselt en Keiwit/Zonhoven rijden. Vervolgens zal ook de oude brug aan de westkant worden afgebroken in de nacht van 12 op 13 september. Vanaf april 2021 zal ook het tweede vernieuwde spoor klaar zijn en kunnen treinen opnieuw over twee sporen", besluit Petit. 

 

Meest gelezen