Blankenberge gisteravond na de vechtpartij op het strand.
Belga

50-tal jongeren uit Brussel betrokken bij vechtpartij in Blankenberge, 3 van hen doorverwezen

Bij de vechtpartij in Blankenberge gisteravond waren een 50-tal jongeren uit Brussel betrokken, die al bekend waren bij het gerecht, mogelijk als leden van een jongerenbende. Dat heeft VRT NWS uit goede bron vernomen. Het parket van West-Vlaanderen meldt dat drie verdachten morgen voor de onderzoeksrechter zullen moeten verschijnen.

De vechtpartij ontstond gisteren in de late namiddag op het strand van Blankenberge ter hoogte van de Weststraattrap. Tientallen jongeren gingen elkaar te lijf en gebruikten materiaal van strandbars, zoals parasols en stokken, als wapen. Op beelden was duidelijk te zien hoe ze zich ook tegen de politie keerden. Als gevolg hiervan worden dagjestoeristen vandaag geweerd in de kuststad. 

VRT NWS heeft uit goede bron vernomen dat daarbij zo'n 50-tal jongeren uit Brussel betrokken waren die allemaal al bekend waren bij de politie voor eerdere feiten. 

Drie verdachten zijn gerechtelijk gearresteerd naar aanleiding van het incident, meldt het parket. Zij zijn verhoord over hun aandeel in de massale vechtpartij en worden morgen voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Als die beslist om hen aan te houden, moeten ze vrijdag voor de raadkamer in Brugge verschijnen.

Twintig jongeren werden opgepakt. De anderen zijn geïdentificeerd.  Een aantal van hen zou onder invloed geweest zijn van drank en drugs op het moment waarop de vechtpartij ontstaan is. 

Er moesten een 120-tal agenten ingezet worden om de rust te doen weerkeren op het strand. De lokale, de federale politie en de scheepvaartpolitie hebben hiervoor samengewerkt. Negen agenten zijn bij de interventie lichtgewond geraakt. 

Bekijk hier de beelden uit Blankenberge van gisteren: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen