Vier mensen verdrinken in zee aan Hollandse kust, zwemverbod wegens verraderlijke stromingen

In Nederland zijn vier mensen verdronken nadat ze in de problemen waren gekomen tijdens het zwemmen in zee. Twee mensen verdronken in Den Haag, één in Zandvoort en één in Wijk aan Zee. Langs de hele Hollandse kust, van Hoek van Holland tot Den Helder, is de rode vlag gehesen. Dat betekent dat het ten zeerste wordt afgeraden om er te zwemmen. 

Het was zondag gevaarlijk om in zee te zwemmen aan de Hollandse kust. Mensen werd aangeraden om niet te zwemmen, maar maximaal tot kniehoogte in het water te gaan.

De gevaarlijke situatie heeft te maken met een wind die vanuit het land in de richting van de zee waait en met verraderlijke stromingen in het zeewater, waardoor zwemmers meegesleurd kunnen worden. 

Ook in Nederland was het zondag erg druk op de stranden. Daardoor konden de reddingsdiensten erg moeilijk met hun voertuig over het strand rijden. Volgens de Haagse reddingsdienst zijn meer dan 100 mensen uit de zee gered.

Meest gelezen