Jimmy Bolcina - 2020 Photonews

Zowel KRC Genk als STVV maken droomstart van nieuwe voetbalseizoen en winnen allebei hun wedstrijd

Na een maandenlange coronalockdown én een zomerstop, is de nieuwe voetbalcompetitie dan toch gestart. Zonder supporters dan wel, want die zijn voorlopig nog niet welkom in de stadions om hun ploeg aan te sporen. Maar zowel KRC Genk als STVV maakten dat goed door allebei hun openingswedstrijd te winnen. 

Racing Genk heeft geen punten laten liggen op de openingsspeeldag. Genk kwam op achterstand na een goal van Olivier Deschacht, die zijn 500e wedstrijd speelde in de Jupiler Pro League. Maar na goals van Onuachu en debutant Dessers trok Genk de zege toch nog over de streep. 

KAA Gent heeft zijn hoge ambities bij de start van het nieuwe seizoen geen kracht kunnen bijzetten. De vicekampioen liet meteen punten liggen op het veld van STVV. De thuisploeg kon profiteren van geblunder in de Gentse defensie. De doelpunten waren van Suzuki en Colidio. 

Meest gelezen