Zwaar vandalisme in school in Rijkevorsel: "Ze gingen van de kelder tot de zolder. Er hangt zelfs choco aan het plafond."

De politiezone Noorderkempen is op zoek naar vandalen die lelijk huishielden in Gemeenteschool De Wegwijzer in Rijkevorsel. In de nacht van vrijdag op zaterdag drongen ze de school binnen en richtten er een ravage aan. Meubels en ICT-materiaal werden vernield, brandblusapparaten en verfbussen werden leeggespoten. "Op het eerste gezicht is er niets gestolen en gaat het om puur vandalisme", zegt schepen voor Onderwijs Nathalie Stoffelen (N-VA).

In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg Gemeenteschool De Wegwijzer in Rijkevorsel de ongewenste bezoekers over de vloer. "De hele school werd ondersteboven gehaald. Er werd meubilair en ICT-materiaal vernield alsook werden verschillende brandblussers en verftubes leeggespoten", is te lezen op de Facebookpagina van de politiezone Noorderkempen. De daders zijn gevlucht, toen om 4.30 uur het brandalarm afging.

Er zal gebruik worden gemaakt van een hoogtewerker voor de plafonds. We kunnen niet inschatten hoeveel dagen we gaan nodig hebben om de school weer netjes te krijgen.

Schepen Nathalie Stoffelen

De politie is nu op zoek naar de daders en naar eventuele getuigen. Intussen is in de school een eerste poetsbeurt al achter de rug.

"Zondagochtend is een ploeg van de gemeente al gaan poetsen, want in de school is er ook kinderopvang deze zomer voor twee groepen van 30 kinderen, maar ook morgen is er nog werk", zegt schepen voor Onderwijs Nathalie Stoffelen. "Er zal ook gebruik worden gemaakt van een hoogtewerker voor de plafonds. Het is heel veel werk. Ze zijn de hele school doorgeweest, van de kelder tot op de zolder. We kunnen op dit moment niet inschatten hoeveel dagen we nodig hebben om de school weer netjes te krijgen."

Volgens de schepen gaat het ook puur om vandalisme. "Het lijkt er toch op het eerste op dat er niets gestolen is."

Getuigen kunnen reageren op de Facebookpagina van politiezone Noorderkempen of mailen naar PZ.Noorderkempen@police.belgium.eu. 

Meest gelezen