Geval van "moeskopperij": dief steelt aardappelen uit veld in Ternat

Een man van Poolse afkomt is gearresteerd nadat hij illegaal aardappelen aan het rooien was op een veld in Ternat. Hij deed dat samen met een kompaan, die kon ontsnappen. Een veldwachter betrapte het duo. 

Het was een veldwachter die vrijdagvond twee mannen zag vertrekken naar een veld in de Beeldekensstraat in Ternat, ze hadden zakken bij zich. De veldwachter vond het verdacht en belde de politie, die ging met verschillende ploegen ter plaatse. Zowel het nabijgelegen bos als de omgeving werden uitgekamd. Eén verdachte, een 50-jarige man van Poolse afkomst, werd in het veld gevonden en werd opgepakt. De tweede verdachte kon ontsnappen. 

"Moeskopperij"

De Pool werd naar het politiekantoor in Liedekerke overgebracht. Daar werd hij verhoord, maar het is nog niet duidelijk welke straf hij zal krijgen. Diefstal van groenten en fruit die nog aan de plant hangen, heet “moeskopperij”. Het misdrijf is uit het strafwetboek gehaald, maar gemeenten kunnen er wel voor kiezen om de dader te bestraffen met een GAS-boete.

Ook in Opwijk waren er de jongste tijd gevallen van “moeskopperij”. Zo werden er in verschillende moestuintjes onder andere boontjes van de planten meegenomen. Of de diefstallen in verband staan met elkaar is niet duidelijk.

Meest gelezen