Agenten uit Wevelgem bespuwd in het gezicht: "Ik ben het geweld tegen de politie zo beu"

Twee agenten uit Wevelgem zijn dit weekend in het gezicht bespuwd. De spuwer was een man die ze kort daarvoor hadden opgepakt, na een familieruzie op café. Een van de politiemannen is het geweld tegen agenten zo beu dat hij eraan dacht om te stoppen met zijn job. "Na een gesprek met slachtofferhulp gaat het beter met onze collega", zegt Stefaan Vannieuwenhuyse van de politiezone Grensleie.

Dit weekend kregen niet alleen de politieagenten van Blankenberge het hard te verduren. Ook in Wevelgem was er sprake van geweld tegen de politie. Een agent en zijn collega hadden een man opgepakt, na een familieruzie op café. In de politiecombi schopte die man een van de ruiten kapot en spuwde hij de politieagenten in het gezicht. Er moest versterking komen om hem in te rekenen.

De agent deed achteraf een emotionele oproep op Facebook en liet weten dat hij het geweld tegen de politie zo beu is dat hij zijn job wil opgeven. Na een gesprek met slachtofferhulp heeft hij beslist om toch te blijven. De post op Facebook is ondertussen verwijderd. Stefaan Vannieuwenhuyse van de politiezone Grensleie snapt perfect waarom het voor sommige politiemensen te veel wordt.

Wij zijn er om de mensen te helpen, maar wij zijn ook maar mensen

Stefaan Vannieuwenhuyse van de politiezone Grensleie

"Wij zijn er om mensen te helpen, maar we zijn zelf ook maar mensen", zegt Vannieuwenhuyse. "We hebben een hoog incasseringsvermogen en een hoge frustratiedrempel, maar we hebben ook onze limieten. Het zijn warme tijden voor iedereen. We moeten onze collega steunen. We hebben al een goed gesprek met hem gehad. Ons collegiaal opvolgingsteam gaat hem ook verder begeleiden en we hopen hem binnenkort weer op interventie te hebben."  

Meest gelezen