Radio 2

Aantal besmettingen bij vleesbedrijf Westvlees blijft stijgen: al 74 coronagevallen  

Het aantal coronabesmettingen bij het vleesverwerkende bedrijf Westvlees in Staden is opgelopen tot 74. Vorige week was er een uitbraak in de snij-afdeling van het bedrijf. Toen werden er al 225 medewerkers getest en het aantal postieve gevallen liep hoog op. Vandaag kwamen daar de resultaten van nog 67 tests bij. Daarbij waren er nog eens 7 positieve coronagevallen.

"In totaal zijn er 261 personeelsleden van Westvlees getest", zegt de burgemeester van Staden, Francesco Vanderjeugd (Open VLD). "74 van die geteste personen zijn besmet met het coronavirus. De 261 personen zijn vorige week al in quarantaine geplaatst voor 2 weken. De besmette werknemers moeten volgende week nog eens getest worden, om te kijken of ze al genezen zijn of niet." 

Verspreiding

"Van die 7 nieuwe, besmette werknemers zijn er 4 uit Wallonië", zegt Vanderjeugd. "De 3 andere komen uit Gits, Ardooie en Wulvergem. Voorlopig blijft de snij-afdeling gesloten. We hopen ten laatste overmorgen klaar te zijn met het testen van alle werknemers van Westvlees. We volgen de situatie op de voet op."

Stewards

"We hebben ook extra maatregelen genomen rond het bedrijf", besluit de burgemeester van Staden. "Vanaf vandaag lopen er 6 stewards rond om de toegang van het bedrijf te controleren. Zij bekijken vooral of iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt. Het gaat dan om de mondmaskerplicht bijvoorbeeld. Ze bekijken ook met hoeveel de werknemers in een auto zitten, want heel wat Noord-Franse collega's carpoolen naar het werk. Nu mogen ze maximaal met 2 in een wagen zitten. De stewards houden dat in de gaten."

Meest gelezen