Drie verdachten aangehouden voor massale vechtpartij in Blankenberge

De drie mannen uit het Brusselse, die dit weekend opgepakt werden na de massale vechtpartij op het strand van Blankenberge, zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. De drie worden verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen en gewapende weerspannigheid. Opvallend, de drie verschenen in ontbloot bovenblijf of op blote voeten voor de onderzoeksrechter. 

Op het strand van Blankenberge ontstond zaterdag in de late namiddag een massale vechtpartij. Tientallen jongeren gingen elkaar te lijf en gebruikten materiaal van strandbars, zoals parasols en stokken, als wapen. Op beelden van de incidenten was te zien hoe verschillende jongeren zich tégen de politie keerden. 

Videospeler inladen...

Volgens onze informatie was een 50-tal jongeren uit het Brusselse betrokken bij de vechtpartij, die al bekend waren voor eerdere feiten, mogelijk bij een jongerenbende. 20 jongeren werden opgepakt, 3 verdachten moesten uiteindelijk voor de onderzoeksrechter verschijnen, die beslist heeft om de drie aan te houden, op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen en gewapende weerspannigheid. Vrijdag moeten ze voor de raadkamer verschijnen, die zal dan beslissen of ze aangehouden blijven.

Opvallend: de drie verschenen in strandkledij voor de onderzoeksrechter. Ze zouden zaterdag zo opgepakt zijn. Waarom ze zo voor de onderzoeksrechter zijn gekomen, is nog niet helemaal duidelijk. Maar één van de mogelijkheden is dat de mannen zo naar het strand gekomen zijn, niets anders bijhadden (en dus ook zo opgepakt zijn), en dat er niemand kleren is komen brengen. Standaard ligt er ook niet meteen een reserve-outfit klaar bij de politie. 

Volgens Olivia Delille, de advocate van een 18-jarige Belgische verdachte met Haïtiaanse roots, ontkent haar cliënt dat hij betrokken was bij de vechtpartij. Hij geeft wel toe dat hij zich weerspannig opstelde tegenover de politie. "Hij zou geslagen hebben naar de politie, waardoor hij iemand verwond zou hebben, maar dat ontkent hij. Volgens zijn verklaring is hij zelf tussengekomen om het gevecht tussen een van zijn vrienden van een bende en de agent te stoppen." De verdachte heeft al heel wat feiten op zijn strafblad, geeft zijn advocate toe: "Hij heeft al minimaal 18 feiten op zijn kerfstok, onder meer voor agressie. Hij heeft ook in een jeugdinstelling gezeten, maar hij zegt dat hij geen deel uitmaakt van een bende. Hij kent de twee anderen die voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen, maar zegt dat hij niet samen met hen aan de zee was." Volgens zijn verklaring was hij naar de zee gekomen "om plezier te maken". 

Hij zou geslagen hebben naar de politie, waardoor hij iemand verwond zou hebben, maar dat ontkent hij

Olivia Delille - advocate verdachte

De tweede verdachte is een 18-jarige man uit Guinee. 

Meest gelezen