Thomas M. Barwick INC // Getty

Burgemeester Lier waarschuwt: "Ga niet wildzwemmen in het Netekanaal"

Burgemeester in Lier Frank Bogaerts waarschuwt nog eens om niet te gaan wildzwemmen in het Netekanaal. Daar is gisteren een jongen van 20 verdronken. Het gaat om een Palestijn die in het asielcentrum van Ranst verbleef en per ongeluk in het water terechtkwam. Hij kon jammer genoeg niet zwemmen.

Als het tropisch warm is, springen mensen elke zomer opnieuw toch het Netekanaal in op zoek naar verfrissing. "Maar dat is dus verboden", zegt de burgemeester van Lier Frank Bogaerts. "Het gaat om een maatregel van de Vlaamse Waterweg omdat het veel te gevaarlijk is. Er varen hier ook nog schepen en er is bovendien een zeer sterke onderstroom in het kanaal."

"Mogelijk is die sterke onderstroom ook de reden waarom het slachtoffer zich gisteren niet heeft kunnen redden", zegt de burgemeester. "De jongen liep met wat vrienden aan de rand van het kanaal en is waarschijnlijk gestruikeld of uitgegleden. Zijn intentie was niet om te gaan zwemmen, maar 't is nog maar eens gebleken hoe gevaarlijk het is", besluit de burgemeester Bogaerts.
Het gaat om een 20-jarige Palestijnse jongeman die in het asielcentrum van Ranst verbleef. De brandweer kwam ter plaatse maar kon de jongen niet meer reanimeren.

Meest gelezen