Burgemeester van Herne vraagt controle waterleidingen aan De Watergroep

De afgelopen maanden zijn er in Herne vaak problemen geweest met lekken in de waterleidingen. Afgelopen weekend kampten Bever en Sint-Pieters-Kapelle, deelgemeente van Herne, nog met een watertekort. De oorzaak was een lek in de waterleiding. Burgemeester Kris Poelaert (CD&V) vraagt De Watergroep nu om de leidingen in het gebied grondig na te kijken.

Zaterdag zaten delen van Bever en Sint-Pieters-Kapelle zonder watertoevoer. Kris Poelaert, burgemeester van Herne (CD&V), stelt vast dat De Watergroep in eerste instantie als oorzaak aan het hoger watergebruik vanwege de warmte dacht. “De Watergroep dacht dat er door het warme weer en het piekverbruik een watertekort was ontstaan in de watertoren van Sint-Pieters-Kapelle. Ze hebben dan het debiet verhoogd door water vanuit Wallonië bij te pompen, maar dat bleek nog steeds onvoldoende”. Toen het peil in de watertoren niet steeg moesten ze op zoek naar een andere oplossing.

Landbouwer

Een landbouwer in Bever ontdekte ’s avonds toevallig een waterlek op zijn veld. Een ploeg van De Watergroep kwam meteen ter plaatse om het lek te herstellen. “Op dat ogenblik is de toestand snel opnieuw genormaliseerd, zodat de inwoners van Bever als Sint-Pieters-Kapelle zondagmorgen terug op een normale manier water konden gebruiken”, zegt Poelaert.

Meerdere lekken

Poelaert wil nu dat De Watergroep de leidingen van Herne nakijkt, omdat er de voorbije maanden al meerdere problemen waren. “We zijn in Herne en meer bepaald in Sint-Pieters-Kapelle al een paar keer geconfronteerd met een aantal lekken en we stellen vast dat dit vaker gebeurt dan in het verleden”, aldus Poelaert. Hij vermoedt dat er sprake is van slijtage omdat de waterleidingen dateren van de jaren ’50 en ’60 uit de vorige eeuw.

Meest gelezen