Radio 2

Buurtcomité Meise vraagt inwoners buitentemperatuur te meten

In Meise vraagt het buurtcomité 'Leefbaar Meise' aan de inwoners om vanavond bij hen thuis de buitentemperatuur te meten. Het comité wil op die manier te weten komen of er tijdens deze hittegolf grote temperatuurverschillen zijn tussen de verschillende wijken van de gemeente.

Het comité vraagt aan de inwoners om vanavond een thermometer bij hen thuis buiten te leggen.  Bedoeling is dat wie aan de actie deelneemt  om elf uur vanavond een foto maakt van zijn thermometer en die foto met de vermelding van zijn woonplaats aan het comité bezorgt.  Het buurtcomité hoopt dat veel inwoners van overal in de gemeente aan de meetactie zullen deelnemen. Op die manier heeft het comité een totaalbeeld van de temperaturen in Meise.

Wijken

Het comité zal alle gegevens in kaart brengen. Daaruit moet blijken of er tijdens deze hittegolf grote verschillen zijn tussen wijken met veel bebouwing en wijken met veel groen. "We vermoeden", zegt Jes Van Gaever van 'Leefbaar Meise' dat de temperatuur veel hoger zal zijn in het centrum van de gemeente. Het centrum van Meise is dichtbebouwd en heeft weinig groen."  

Meer groen

Het buurtcomité 'Leefbaar Meise' hoopt aan de hand van de resultaten de gemeente te overtuigen om meer groen aan te planten in het centrum van de gemeente. "Het gaat om kleine ingrepen", aldus Jes Van Gaever, die de temperatuur kunnen doen dalen. En op die manier is Meise ook beter voorbereid op klimaatwijzigingen."

Meest gelezen