Chalet op Schildestrand volledig uitgebrand: “Ik ben mijn levenswerk kwijt”

In Schilde is een chalet aan Schildestrand volledig uitgebrand. Hoe het vuur precies kon ontstaan, wordt nog onderzocht. Er raakte niemand gewond. De eigenaar was niet thuis, zijn vrouw kon gelukkig net op tijd ontsnappen. “Ik ben blij dat het brandalarm is afgegaan. Er was veel rook en mijn vrouw is astmapatiënt. Het had erger kunnen aflopen”, zegt eigenaar Louis Percy geëmotioneerd.

De brand ontstond op maandagochtend omstreeks 6 uur. “Ik was zelf niet thuis. Ik ben mantelzorger en was op dat moment honden aan het uitlaten en koffie aan het inschenken”, zegt eigenaar Louis Percy. “Toen belde mijn broer plots om te zeggen dat er rook uit de slaapkamer van mijn chalet kwam. Ik ben meteen naar huis gegaan, maar toen zag ik de rook al ver boven Schildestrand hangen.”

Ik ben hier 37 jaar geleden met niets aangekomen. Mijn eerste zes borden en kommen heb ik toen van mijn buren gekregen. Nu heb ik alles in vlammen zien opgaan. Ik ben mijn levenswerk kwijt

Louis Percy, eigenaar

In de chalet was op dat moment nog de vrouw van Percy aanwezig. “Ze is gelukkig gewekt door het brandalarm. Ze is astmapatiënt en met rook had het erger kunnen aflopen”.

Kortsluiting

Hoe de brand kon ontstaan is nog niet duidelijk. “Ik denk dat het een kortsluiting moet zijn geweest. Vlak voor ik vertrek, stop ik altijd een luchtontvochtiger in het stopcontact. Ik denk dat het daar is misgelopen.”

Percy is zwaar onder de indruk en geëmotioneerd na de brand. “Ik ben hier 37 jaar geleden met niets aangekomen in Schildestrand. Mijn eerste zes borden en kommen heb ik toen van mijn buren gekregen. Nu heb ik alles in vlammen zien opgaan. Ik ben mijn levenswerk kwijt.”

Meest gelezen