Archieffoto

Drie ongevallen op E40 naar Brussel en Brusselse buitenring, motorrijder omgekomen

Het verkeer naar en rond Brussel ondervindt flink wat hinder van drie ongevallen. Eén daarvan heeft zich afgespeeld op de buitenring, ter hoogte van Beersel, en twee andere vonden op een kilometer van elkaar plaats, op de E40 richting Brussel ter hoogte van Ternat. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Bij een van die ongevallen in Ternat is een motorrijder om het leven gekomen, zo meldt de federale politie.

Het ongeval op de Buitenring vond rond 9 uur plaats. Daar werd een bestelwagen met aanhangwagen in nog onduidelijke omstandigheden aangereden, waardoor de bestelwagen op zijn flank terechtkwam en de aanhangwagen ondersteboven eindigde. Het voertuig dat tegen de bestelwagen botste, reed na de aanrijding door zonder te stoppen, zodat er volgens de federale politie sprake is van vluchtmisdrijf.

Door het ongeval zijn twee rijstroken versperd. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt dan ook aan om de omgeving te vermijden. Wie vanuit de knooppunten Machelen, Strombeek-Bever of Groot-Bijgaarden de E19 naar Bergen of Charleroi wil nemen, rijdt best via de Binnenring.

(Lees voort onder de tweet van de woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum)

Op de E40 van Gent naar Brussel is de situatie ter hoogte van Ternat nog ernstiger. Daar zijn bij een eerste ongeval drie voertuigen op elkaar ingereden terwijl zowat een kilometer verder bij een tweede ongeval een motorrijder om het leven is gekomen. De juiste omstandigheden van dat ongeval zijn nog onduidelijk en moeten verder onderzocht worden, aldus de federale politie.

Op beide plekken is er slechts één rijstrook beschikbaar, waardoor er al een file van een achttal kilometer staat. Wie vanuit Gent naar Hasselt wil, rijdt best om via Antwerpen, en wie vanuit Gent naar Brussel wil, doet dat best via de E17, de N16 en de A12.

Meest gelezen