Archieffoto
Marleen Blieck

Extra controles op bussen tussen Duinkerke en De Panne om "Blankenbergse toestanden" te vermijden

Om te voorkomen dat er ook aan de andere kant van de kust vechtpartijen ontstaan, zoals in Blankenberge, controleert de politie Westkust de busverbinding tussen Duinkerke en De Panne. "We bekijken wie er in De Panne afstapt en of ze geen verboden spullen bij zich hebben", zegt Ine Deburchgraeve van de politie Westkust.

"Wij voeren systematisch controles uit op de DK'bus", zegt Ine Deburchgraeve van de politie Westkust. "Dat is de busverbinding tussen Frankrijk en België. We controleren wie er allemaal van die bus stapt en of de bubbels gerespecteerd worden. Ondertussen wordt er ook bekeken of de reizigers geen spullen bij zich hebben die eigenlijk niet mogen. We merken dat die controles echt hun vruchten afwerpen."

Agressief

"In De Panne werkt het publiek goed mee", vervolgt Deburchgraeve nog. "Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Zo was er dit weekend nog een koppel zestigers dat geen mondmasker wou dragen, omdat ze naar eigen zeggen hun huwelijksverjaardag vierden. Ze gedroegen zich ook heel agressief tegenover de politie." 

Meest gelezen