Night of the Proms wordt een jaar uitgesteld: "We moesten de knoop doorhakken"

Voor het eerst in 35 jaar zal er geen Night of the Proms zijn. De concerten die een mix brengen van pop en klassiek worden een jaar uitgesteld. Normaal gezien zou Night of the Proms in november plaatsvinden in het Sportpaleis in Antwerpen, maar de aanhoudende coronacrisis strooit roet in het eten. De nieuwe data zijn nu 19 en 20 november 2021. De eerste namen van artiesten die gaan optreden worden in het najaar bekendgemaakt.

“We hebben lang gehoopt, maar eigenlijk moesten we nu de knoop doorhakken van iets dat we al weken aanvoelden met ons verstand, maar waar ons hart nog niet klaar voor was", zegt Jan Vereecke, de bezieler van Night of the Proms.

"Na onze zomerse Proms in Koksijde moeten we ook Night of the Proms in Antwerpen met een jaartje uitstellen. We waren klaar om onze line-up bekend te maken en de ticketverkoop liep als een trein. Maar de veiligheid van het publiek, onze artiesten en crew gaat voor alles. En voor een halflege zaal spelen vanwege de strikte maatregelen ziet niemand zitten.”

Ook de concerten in Duitsland en Luxemburg worden uitgesteld. Tickets die al aangekocht werden, worden automatisch overgeplaatst naar de nieuwe data. Alle mensen die al een ticket kochten, krijgen vandaag meer info via Tele Ticket Service. 

Bekijk hier de lockdown-versie van "Music", het thema van Night of the Proms, door het Antwerp Philharmonic Orchestra:

Meest gelezen