Politie Demerdal-Dsz

Opnieuw bijtincident bij politie in Diest: vrouw bijt twee agenten

In Diest heeft een 60-jarige vrouw dit weekend twee agenten gebeten. Tijdens een interventie beet de vrouw de agenten in de hand en in de pols. Het is niet het eerste bijtincident daar, vorige week stormde een 38-jarige man het politiekantoor binnen en beet een agent in het hoofd.

Tijdens een interventie van de politiezone Demerdal-DSZ in Diest beet een 60-jarige vrouw de betrokken politie-inspecteur in de hand. Later werd de vrouw naar de ziekenwagen overgebracht en beet ze opnieuw een andere collega in de pols.

Tweede bijtincident

Het is al de tweede keer in een week tijd dat een politieagent gebeten wordt. Vorige week stormde een 38-jarige man het politiekantoor binnen en beet een agent in zijn hoofd. Volgens korpschef Jan Konings zijn de twee daders mensen met psychologische problemen: “In beide gevallen is er een grote vorm van agressie naar de politie toe en gaat het om mensen die ook wel verdere psychologische begeleiding nodig hebben.”

Verhitte tijden

Volgens Konings zorgt de extreme warmte ervoor dat mensen een korter lontje hebben, zeker gezien hun kleinere sociale omgeving. Hij benadrukt wel dat er buiten deze twee incidenten geen ander buitensporig geweld is geweest. “We doen een warme oproep om respect te hebben naar de politie toe, maar het is geen algemene tendens die wij in de politiezone Demerdal vaststellen”, aldus Konings.

De politieagenten zijn vier en zeven dagen werkonbekwaam en moeten enkele dagen thuis herstellen. De vrouw is ondertussen voor de onderzoeksrechter verschenen en kreeg enkele straffe voorwaarden opgelegd.

Meest gelezen