Radio 2

Ralf uit Lanaken redt moeder en dochter uit Duits meer: “Niet meer dan normaal dat ik hen achterna ben gesprongen”

Ralf Buntinx uit Lanaken was vorige week op daguitstap in de Eifel in Duitsland toen hij voor zijn neus een vrouw en haar 4-jarig dochtertje zag verdrinken in een meer. Hij sprong zonder nadenken de twee achterna. Ralf kon de moeder en dochter net op tijd redden.

Ralf genoot samen met zijn gezin van een uitstapje in de Eifel aan een meer. Hij zag een vrouw die met haar dochtertje aan de oever liep, toen plots het 4-jarige kind in het water sprong. “De vrouw sprong met kleren en haar telefoon in de hand het water in. Ik denk dat ze niet konden zwemmen, want ze kwamen niet meer boven water”, vertelt Ralf Buntinx. De Lanakenaar moest niet lang nadenken. “Ik heb impulsief gereageerd en ik dacht: ik spring er gewoon in.” 

Gelukkig waren ze nog bij bewustzijn

Eerst heeft Ralf het kind gered. Hij deed dat door te duiken op de plek waar het kind in het water terecht kwam. “Daarna heb ik hetzelfde gedaan met de moeder. Ik ben haar achterna gesprongen en heb haar daarna op het droge gebracht. Ze waren gelukkig beiden nog bij bewustzijn.”

Held

Het hele verhaal had zonder de tussenkomst van Ralf dramatisch kunnen aflopen. “Mensen vertelden me achteraf dat het meer op die plek tot 15 meter diep kan zijn. Het had dus heel anders kunnen geëindigd zijn.” Maar hij vindt zichzelf zeker geen held, ondanks dat hij nog een telefoontje kreeg van de burgemeester van Lanaken. “Ik vind het normaal dat ik dat gedaan heb. En ik hoop dat als mij en mijn kinderen zoiets overkomt, anderen ons ook redden.”

Meest gelezen