Hitte zorgt voor tijdelijke versoepeling mondmaskerplicht in Houthalen-Helchteren

Sinds zaterdag is een tijdelijke versoepeling van de mondmaskerplicht van kracht in Houthalen-Helchteren. Door de hittegolf en de code rood die daarbij hoort, moet er enkel nog op drukke plaatsen een masker gedragen worden.

“Omwille van de hitte willen we de verplichting om een mondmasker te dragen een beetje versoepelen”, zegt burgemeester Alain Yzermans (SP.A). “We zitten met code rood en met alle fractieleiders hebben we beslist dat het mondmasker af mag op minder drukke plaatsen.”

Gezondheidsrisico

Met deze hitte is het volgens de gemeente een gezondheidsrisico om een masker te dragen. Zolang code rood is afgekondigd, is er dus een versoepeling. Op het einde van de week wanneer de temperaturen weer wat zakken, zullen de fractieleiders in de gemeenteraad opnieuw samenkomen om de versoepeling te evalueren.

Houthalen-Helchteren was de eerste Limburgse gemeente die vorige maand de mondmaskerplicht strenger maakte, toen bleek dat er in die gemeente veel besmettingen waren. 

Meest gelezen