Tropische temperaturen houden aan: KMI verlengt code rood met één dag

Het blijft de volgende dagen warm, met temperaturen boven de 30 graden. Het KMI heeft daarom code rood voor extreme hitte met één dag verlengd. Dinsdagmiddag wordt bekeken of een nieuwe verlenging nodig is. Pas vanaf donderdag wordt het weer wat frisser.

Het KMI heeft zonet code rood voor extreme hitte verlengd tot en met morgen, dinsdag. Dat betekent dat je zoveel mogelijk de zon moet vermijden, veel moet drinken en alle zware inspanningen moet vermijden. Code rood blijft gelden in heel het land, behalve aan de kust, daar blijft het code geel, en in de provincie Luxemburg blijft code oranje van kracht. Morgenavond zal er beslist worden over een nieuwe eventuele verlenging tot en met woensdag. 

Er waait vandaag een zwakke veranderlijke tot oostelijke wind. Aan zee is de wind matig uit oost krimpend naar noordoost. Vanavond en -nacht is het opnieuw licht- tot wisselend bewolkt met nog kans op een paar lokale (onweers)buien. In de meeste streken blijft het wel droog. Het wordt nogmaals een zeer zachte nacht met minima tussen 18 graden in de Hoge Venen en 23 graden in de steden. De oosten- tot zuidoostenwind waait overwegend zwak.

Ook morgen is het zeer warm met zonnige perioden en wolkenvelden. In het binnenland blijft een lokale onweersbui mogelijk. De maxima schommelen van 30 graden op de Ardense hoogten en aan zee tot lokaal 36 of 37 graden elders.

Woensdag duurt het zeer warme weer nog voort met maxima van 29 tot 36 graden. De kans op een regen- of onweersbui wordt in de loop van de dag en avond wel groter dan de voorgaande dagen.

Donderdag wordt het wisselvallig met in de meeste streken buien en onweer. Het wordt minder warm met nog maxima van 26 tot 31 graden.

Vrijdag tot slot wisselend bewolkt met kans op enkele buien, mogelijk met onweerachtig karakter. De maxima schommelen in het centrum rond 25 graden.

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen