Werken fietsbrug aan sluizencomplex Godsheide gaan van start

De voorbereidende werken voor de nieuwe fietsbrug aan de sluis in Godsheide gaan deze week van start. In de zomer van 2021 moeten fietsers de gloednieuwe fietsbrug, een van de belangrijkste pijlers voor de Limburgse fietssnelwegen, al kunnen gebruiken. 

Gedeputeerde van Mobiliteit Bert Lambrechts vergelijkt het belang van de nieuwe fietsbrug voor het Limburgse fietsverkeer met de relevantie van het Klaverblad in Lummen voor het autoverkeer in de provincie. “De brug wordt het hart van onze Limburgse fietssnelwegen, en realiseert de oversteek over het Albertkanaal.”

Provincie aan je voeten

Wie vandaag al fietsend het kanaal wilt oversteken, kan dat volgens de gedeputeerde niet op een veilige manier. “Er is te weinig plaats op het sas om een goede fietsinfrastructuur aan te leggen. Met de bouw van een aparte fietsbrug wordt dit probleem verholpen en creëren we een vlotte, veilige en comfortabele verbinding op het niveau van een fietssnelweg.  Van hieruit zal de hele provincie aan je voeten liggen. Het Limburgse fietssnelwegnetwerk is namelijk opgebouwd rond een Noord-Zuid-as van Hamont-Achel naar Gingelom en een Oost-West-as van Tessenderlo naar Lanaken. Ter hoogte van Hasselt sluiten deze assen via de Cordaroute op elkaar aan, dankzij deze nieuwe fietsbrug."

Lokale belangen

De bouw van de nieuwe fietsbrug is extra welkom voor de fietsende Hasselaar. “Ze ligt op een drukke fietsroute en verbindt de universitaire campus in Diepenbeek met de Corda Campus en de onderwijscampussen in Hasselt”, verduidelijtk schepen van Mobiliteit Marc Schepers. “Zowel Godsheidenaren en Hasselaren, alsook pendelaars uit omliggende gemeenten profiteren dus van deze fietsverbinding.”

Het kostenplaatje van de bouw van het prestigieuze bouwwerk bedraagt in het totaal 6,2 miljoen euro. De provincie Limburg, de Vlaamse Waterweg en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling financieren het project. In september starten de effectieve bouwwerken. 

Meest gelezen