Aarschot roept inwoners op om niet naar centrum af te zakken voor Sint-Rochusverlichting

Aarschot roept op om naar aanleiding van de jaarlijkse Sint-Rochusverlichting op zaterdag 15 augustus niet naar het stadscentrum te komen. "Indien er toch veel volk zou afzakken naar het centrum wordt de stad afgesloten en gaat de straatverlichting aan", laat burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD) weten.

Geen traditionele Sint-Rochusverlichting dit jaar in Aarschot. Door de coronacrisis roept het stadsbestuur op om niet naar het centrum af te zakken. "Het is dit jaar een blijf-in-je-kot versie van de Sint-Rochusverlichting", zegt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD). "We keren een beetje terug naar de roots, zoals de traditie is ontstaan. We vragen mensen om zeker nog een kaarsje te zetten. Maar dat alles zonder het randgebeuren en zonder de straat op te trekken. We vragen dit trouwens voor het ganse grondgebied."

De stad zal worden afgesloten als er te veel volk is

Gwendolyn Rutten, burgemeester Aarschot (Open VLD)

Om te vermijden dat er veel volk naar het centrum afzakt, worden ook verschillende parkings in de stad afgesloten. "Het aantal aanwezigen in de stad zal permanent opgevolgd worden. Als er toch te veel volk naar de binnenstad zou afzakken, zal er worden ingegrepen. In dat geval wordt de toegang naar de stad afgesloten en gaat desgevallend de straatverlichting aan."

Mondmaskers

Maar ook het dragen van een mondmasker wordt dit weekend in Aarschot verplicht. "Vanaf zaterdag 6 uur 's ochtends geldt voor 24 uur een uitzonderlijke mondmaskerplicht", zegt de burgemeester. "Er zal een mondmasker gedragen moeten worden op het openbaar domein en in de publiek toegankelijke plaatsen."

Meest gelezen