De Panne wil dagtoeristen spreiden: "Kom 's morgens of 's avonds naar onze gemeente"

In De Panne lijkt het voorlopig uitgesloten om dagtoeristen te weren. Volgens burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-B) zijn er andere methodes om een grote toeloop van toeristen op te vangen.

Ook in De Panne is het druk. Maar toch denkt de gemeente er niet aan dagtoeristen te weren. De gemeente heeft al een paar scenario's klaar om het aantal bezoekers te spreiden. "Het zou kunnen dat we de mensen afraden om zondagmiddag rond 14.30 uur nog naar De Panne af te zakken", zegt burgemeester Degrieck. "Anders sta je hier een uur in de file. Kom liever wat vroeger, 's morgens als het wat frisser is. Of kom later om een avondwandeling te maken."

"Kom op het goede moment"

"Als je mensen kunt overtuigen om op het goede moment naar De Panne te komen, dan heb je een belangrijk middel in de hand om de massa te spreiden", zegt de burgemeester. "Dat is niet alleen belangrijk voor de toeristen zelf, maar ook voor onze bewoners."

De Panne overweegt ook om een advertentie te plaatsen in La Voix Du Nord, een populaire krant in Noord-Frankrijk, om de Fransen voorlopig af te raden om te komen. De gemeente adverteert vaker in die krant. 40 procent van de toeristen in De Panne zijn Fransen.

Meest gelezen