Foorkramers trekken door Limburg: "We vragen om de kermissen toch te laten doorgaan"

Foorkramers trekken vandaag in een stoet door Limburg. Ze rijden door bijna alle Limburgse steden en gemeenten. "We doen een oproep aan alle gemeenten die de kermissen hebben geannuleerd om ze toch te laten doorgaan want wij kunnen dat veilig organiseren", zegt initiatiefnemer Steve Verstraeten.

Zo'n 120 foorkramers trekken vandaag door Limburg. "De tocht gaat door verschillende stukken van Limburg", zegt Steve Verstraeten. "Zo trekken we bijvoorbeeld door Lommel, Lanaken, Sint-Truiden en Tongeren. Dat zal zo'n 190 kilometer zijn." Het gaat vooral om Limburgse foorkramers maar er zijn ook deelnemers uit Luik, Namen, Brussel en Antwerpen.

We vragen dat de gemeenten ons toch nog toelaten

Initiatiefnemer Steve Verstraeten

De foorkramers hebben een duidelijke boodschap. "De vooruitzichten zijn ongunstig, maar we doen ons best om het toch op een fatsoenlijke manier tot een goed einde te brengen. We vragen dus dat de gemeenten ons toch nog toelaten."

De kolonne is drie kilometer lang. Her en der zorgt de optocht lokaal voor verkeershinder. De foorkramers sluiten hun rit af aan het provinciehuis. Daar willen ze hun grieven overmaken aan de gouverneur.

Meest gelezen