Georges-Louis Bouchez (MR) lanceert een charmeoffensief, voor de eerste keer in het Nederlands

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez (MR) pleit voor een sterke regering die de volledige legislatuur uit zit en die de coronacrisis moet aanpakken. Hij doet dat in een videoboodschap op Twitter, voor de allereerste keer in het Nederlands. Blijkbaar probeert Bouchez het "patserige" beeld bij te sturen dat de voorbije maanden over hem is ontstaan.

"Je eerste keer vergeet je nooit. Boodschap in het Nederlands. Met ondertitels, om zeker te zijn", begeleidt Georges-Louis Bouchez zijn videoboodschap. De MR-voorzitter werd tot nu toe geen grote kennis van het Nederlands toegedicht. Hij probeert duidelijk zijn imago van "lastige klant" op te poetsen dat tijdens de formatie is ontstaan.

"MR is al meer dan 20 jaar een loyale en stabiele partner in de federale regering, onafgebroken", zegt hij. Zijn boodschap is ook gericht aan de federale preformateurs en hun "bubbel van vijf". Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) zoeken nog een extra partner om N-VA, PS, SP.A, CD&V en CDH aan een parlementaire meerderheid te helpen.

Bouchez zegt klaar te staan, samen met Open VLD. Lees: de liberale familie laat zich niet uit elkaar spelen. "Het is tijd voor een sterke regering met een meerderheid in het parlement, en tot het einde van de rit", zegt hij nog. "Een regering die de gevolgen van de coronacrisis volop kan aanpakken, economisch en sociaal."

"MR maakte het verschil, ook voor Vlaanderen", besluit de MR-voorzitter.

Meest gelezen