Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum ontwikkelt mondmaskermodus voor hoorapparaten

In Herentals hebben Tom Aerts en zijn team een extra knop ontwikkeld voor hoorapparaten. Als je die aanzet, kan je iemand met een mondmasker beter verstaan. De mondmaskermodus vind je ook op een app voor je smartphone. Tom Aerts gaf wat meer uitleg over het waarom en hoe in "Start je dag" op Radio 2 Antwerpen.

"Elke gehoorgang is anders", legt Aerts om te beginnen uit. "Wij zijn het dus gewend om hoorstellen uit te meten en aan te passen aan de persoonlijke behoeften van onze klanten. Op die manier hebben we ook de mondmaskermodus bedacht. Een mondmakser zorgt er namelijk voor dat geluiden op verschillende toonhoogtes gedempt worden. En die demping proberen wij te compenseren met een speciale knop op het hoorapparaat of via een app op de smartphone."

Spectaculair verschil

De metingen die gebeurd zijn door het team van Aerts hebben uitgewezen dat een mondkapje toch wel spectaculair veel geluid dempt, waardoor mensen die niet goed meer horen met een ernstig probleem zitten om met iemand met een mondmasker te communiceren. "Onze meting was een bevestiging van wat wij al een tijd in de realiteit aan 't vaststellen waren", besluit Tom.

De mondmaskermodus is momenteel ter beschikking in de 25 hoorcentra van Tom Aerts in de Kempen en verder in Vlaanderen.

Meest gelezen