Radio 2

Limburgse kunstenaars installeren kunst in het straatbeeld

Met 'Zin in Zomer' willen Hasselt, Genk en Sint-Truiden je laten proeven van tentoonstellingen en activiteiten doorheen de stad.  Het thema 'Natuur' loopt als een rode draad door de expo. 

In Hasselt kom je bijvoorbeeld de tentoonstelling Dioraam tegen. Toon Delanote en Charlotte Peys hebben de etalage van de bekende schoenenwinkel La Bottega gekaapt en er hun creativiteit in los gelaten: "Ik heb het prentenboek 'Soms ben ik een ontdekkingsreiziger' geïllustreerd", zegt Charlotte. "We hebben het prentenboek als basis gebruikt voor deze vitrine. We hebben losse elementen ontworpen die samen een surreëel bos creëren."

Ons dioraam is een echte kijkkast

"Ons dioraam is een kijkkast", zegt Toon. "Daar leent een winkelvitrine zich dan ook heel goed voor." Het zijn geen tekeningen of kaders zoals in een traditionele expo, maar elementen uitgesneden in dik karton. "Zo is er bijvoorbeeld een boom, een zelfportret van Toon en een slak", zegt Charlotte. "We kunnen die voor en achter elkaar zetten zodat je echt zo'n kijkraam effect krijgt."

Alle info vind je op de website van 'Zin in Zomer'.

Meest gelezen