Radio 2

Na twee jaar pensioen keert Eliane terug als cafébazin tijdens corona: "Echt enorm aanpassen"

Eind 2017 ging Eliane Laurent met pensioen als cafébazin in Opwijk. Twee jaar later kiest ze er opnieuw voor om achter de toog te staan, en dat in tijden van corona. Rekening houden met de maatregelen is niet altijd makkelijk, maar ze vindt dat haar klanten de regels goed opvolgen.

Eliane Laurent nam eind 2017 afscheid van het Hof Ten Hemelrijk in Opwijk, waar ze 26 jaar de vaste cafébazin was. Ze wou meer tijd voor haar kleinkinderen en deed vrijwilligerswerk in twee scholen tot corona er een stokje voor stak. “Ik mocht niet meer helpen, omdat ik 65 plus was en dan dacht ik ‘ik ga zelf een café open doen”, aldus Eliane. Tien jaar eerder kocht ze het café De Zwaan in Opwijk. Ze verhuurde het verder, maar toen de handelshuurovereenkomst van de vorige uitbaatster afliep, koos Eliane om er zelf voor te gaan.

Afgelopen weekend stond Eliane er weer en de reacties waren positief. Ze was blij dat ze kon terugkeren. “Mijn eerste pint tappen, dat ging precies of ik er al 10 had getapt. Dat was echt heel plezant.”

Het moeilijkste vond ik alles ontsmetten en dat de mensen hun gegevens moeten opschrijven

De horeca is sinds het pensioen van Eliane serieus veranderd vanwege de coronacrisis. Ze kwam terecht in een nieuwe wereld. “Dat was enorm aanpassen. Het moeilijkste vond ik alles ontsmetten en dat de mensen hun gegevens moeten opschrijven”. Gelukkig kreeg ze hulp van haar dochter.

Hoewel het aanpassen is, vindt Eliane het goed dat de politie in Opwijk regelmatig controleert en dat de mensen de regels goed opvolgen. “Om half 1 zeg ik dat iedereen om 5 voor 1 het terras moet verlaten en iedereen doet dat perfect. Ook gegevens opschrijven en de mondmaskers dragen, ik ben soms verrast dat de mensen zo volgzaam zijn”, aldus Eliane.

Meest gelezen