gemeente Ternat

Nieuw vlonderpad in Ternat

In Sint-Katherina-Lombeek, deelgemeente van Ternat, werd op het wegje vanaf de Watermolenstraat een nieuw vlonderpad aangelegd. Het pad is 30 meter lang en kadert in het trage wegenbeleid in Ternat dat steeds meer vorm krijgt.

Het vlonderpad werd aangelegd door ProNatura en maakt deel uit van de Knotwilgenwandeling die vertrekt aan cc De Ploter. De gemeente Ternat plaatste er een natuurlijke zitbank in de schaduw, zodat wandelaars nog beter kunnen genieten van de natuur.

De werken van het vlonderpad behoren tot het trage wegenbeleid in Ternat. “We willen de trage wegen over het hele grondgebied van Ternat optimaliseren, zodat ze meer gebruikt worden door wandelaars en fietsers voor veilige verplaatsingen en recreatie”, zegt schepen voor milieu Gunter Desmet (CD&V).

Meest gelezen