Nieuwe klacht tegen Antwerpse avondklok: "Door de hitte-aanpassingen was de vorige niet meer up-to-date"

De 10 mensen die vorige week naar de Raad van State zijn gestapt tegen de avondklok in de provincie Antwerpen, hebben vanmorgen een nieuwe zaak aangespannen. "Door de aanpassingen van de provincie vrezen we dat de vorige klacht niet meer up-to-date is", klinkt het bij één van de indieners.

De 10 verwachten dat de Raad van State zich over de klacht van vorige week niet kan uitspreken omdat de avondklok intussen is opgeschort door de Antwerpse provinciegouverneur, omwille van de hitte. Die uitspraak werd vandaag of morgen verwacht. Daarom nemen ze nu de laatste regeling onder vuur.

"Of de provincie dan niet gewoon opnieuw enkele aanpassingen kan doen ? Dat kan inderdaad een spelletje blijven, maar wij willen vooral dialoog", zegt Dirk Melis uit Dessel, één van de intiatiefnemers. "We willen enkel dat hetgene dat in strijd is met de grondwet, uit de besluiten wordt gehaald."

De 10 hopen dat de klacht eind deze week of begin volgende week wordt behandeld.

Meest gelezen